Jag har jobbat lite med matplatser inom inredarutbildningen jag går, så jag tänkte att jag skulle kolla hur boten ”tänker” kring en miljö jag just håller på med. Utgångspunkten var ett runt bord i ek med pelare i mitten och fyra ekstolar runt, och accenterna skulle vara kall grön och gråaktigt plommonfärgat.. Bordet blev helt ok men stolarna blev klädda. Jag angav att jag ville ha en dukning för 4 personer med nybakat bröd i en korg och en flaska vin med glas. Rätt ok även där.
Men så var det ju det där med besticken… 😉 Hur jag än formulerar att jag INTE vill ha några bestick alls så kommer de, och de är verkligen märkliga…
Här kommer ett mellanting mellan en miljö och en dukning. Jag ville ha en restaurangmiljö, en tänkt fiskrestaurang någonstans i Medelhavstrakten. Jag angav att miljön och bordet skulle vara lite ruffa i karaktären och att accentfärgerna skulle vara ljusblå och turkos. Sen önskade jag citroner i en skål, räkor på ett fat och dill i en kruka. Vinflaska med glas, servetter i linne och inga (!) bestick. Det mesta kom med någonstans, men ingen av bilderna innehåller allt jag beskrev. Men jag ser flera fina miljöer där jag gärna skulle ta en tallrik bouillabaisse eller en räkmacka.