Miniatyrer

Mitt senaste hantverk är att tillverka miniatyrer och mini-miljöer.
Jag började i november 2023 att skapa pyttesmå prylar som
terminsprojekt på konstlinjen där jag studerar och det var så roligt att jag har fortsatt av bara farten.

Jag försöker tillverka så mycket jag kan själv och allra helst av vardagsföremål och återvinningsskräp. Ibland köper jag någon detalj när jag helt enkelt inte kan tillverka den själv – ett exempel är glasflaskor och -burkar. Skalan jag jobbar i är 1:12, och att jag valt den beror på att det är den vanligaste skalan och det därför är lätt att hitta material, beskrivningar och färdiga föremål.
Än så länge arbetar jag bara med små rum byggda i lådor, men målet är att inreda ett mer permanent dockhus.
Jag har turen att få ställa ut mina små rumslådor på Framnäs folkhögskola där jag studerar konst, och de kan alltså beses i en monter i foajén.

De allra första rummen, skapade före jul 2023.

När jag började skapa mina miniatyrer i november gick jag mycket på känn och fantasi, men jag har sedan dess läst en del böcker, gått med i Facebookgrupper och letat rätt på tutorials på YouTube. Det har också blivit proffsigare material och verktyg i mitt hobbyrum – nu jobbar jag oftare i trä än i kartong t.ex.
Jag har också blivit både händigare och noggrannare, så nu vill jag göra om rummen jag började med före jul. Första rummet jag skapade var ett litet kök, och det har jag nu uppgraderat och ställt ut i montern (i mars 2024).

Här kan du läsa mer om mina rum och kika på bilder, bl.a. en del närbilder av detaljer. Jag presenterar rummen i kronologisk ordning och fyller på innehåll i den takt jag hinner. Klicka på texten under bilden för att läsa mer om varje rum!

Gamla köket

Vardagsrum

Julhörna

Sovrum

Badrum

Barhörna

Hobbyrum

Lanthandel

Nya köket

Laboratorium

Trädgårdsbutik
Konditori
Sommarhus vid havet